понедељак, 28. април 2014.

Domaci sampon za brzi rast i jacanje kose

Ovaj šampon je pravo rešenje za problem peruti, slabe i tanke kose. Ojačava vlas iz korena, ubrzava rast kose i podstiče rast novih vlasi.

Ovaj šampon je potpuno jednostavno napraviti kod kuće, a košta koliko i jedan malo bolji šampon, s tim što ga je više (oko 1 l) i što duže traje.
Potrebno je:
- 1 običan litarski šampon(tipa kopriva, breza..)
- pantenol rastvor 100ml
- kapi koprive 30 ml
- AD kapi
Odasuti malo šampona, oko 150ml i dodati sve sastojke. Promućkati i šampon je spreman za upotrebu.
Koristiti dva do tri puta nedeljno pri uobičajenom pranju kose. Daje izvanredne rezultate.
Ja sam za njega čula tako što je pre nekih godinu dana moja drugarica prešla iz mat crne u blajhanu plavu boju kose za dva dana. Naravno, kosa joj je bila urnisana od blanša i morala je da se ošiša skoro "na muško". Za dva meseca redovnog korišćenja ovog šampona kosa joj je bila do ramena i to me je ubedilo u delotvornost.
Inače, u ovaj šampon se mogu dodavati i drugi sastojci kao na primer ricinusovo ulje koje obiluje vitaminom E i ricinoleinskom kiselinom i jača kutikulu vlasi. Na kožu deluje umirujuće i uništava gljivice koje su između ostalog odgovorne za nastanak peruti. Umesto ricinusovog ulja može se koristit i kantarionovo ulje koje je odavno poznato po svojim regenerišućim svojstvima. U smesu dodati pola bočice ricinusa(kantariona) za normalnu kosu, a za jako oštećenu i celu bočicu.
Ja lično koristim šampon od koprive litarski( a u njemu koprive 0%), pantenol iz apoteke naravno (košta oko 200 din), AD kapi (od 100 do 200 din), ulje koprive iz bio špajza (170 din). Ispostavlja se da šampon nije skup s obzirom da ga ima dosta pa dugo traje. Čak nekoliko meseci.
Probajte i uverite se. Nadam se da vam je post bio koristan :)

Нема коментара:

Постави коментар