петак, 31. јануар 2014.

Prirodna kozmetika

Koliko sam mogla da primetim, u Srbiji pojam prirodne kozmetike ili nije baš jasan ili nije popularan.
Naime, prirodna kozmetika nije ona krema u koja je bele boje, kompaktna, a na čijoj etiketi piše da je prirodna. Prirodna kozmetika se pravi samo i isključivo od biljaka i drugih sastojaka koji dolaze direktno iz prirode bez dodavanja hemije koja je inače glavni i često jedini sastojak kozmetike koju mi Srpkinje svakodnevno koristimo.
Kozmetika koja nosi oznaku prirodna, biološka i sl,, mora biti samo od prirodnih sastojaka i ti sastojci moraju biti uzgajani na strogo kontrolisanom zemljištu. Većina kompanija koja se reklamira prirodnom kozmetikom nema sertifikat o tome.Uglavnom da tu može da zaluta neki beznačajni procenat neke biljke, ali daleko od toga da je proizvod prirodan.
Kod nas ne postoji nijedna kompanija koja proizvodi niti prodaje bio kozmetiku. U svetu postoje kompanije koje svoje preparate prave isklučivo od bio komponenata ali 99% ne vrši šiping u Srbiju.
Moram napomenuti da ni prirodno pravljeni sapuni kojih kod nas ima na svakom ćošku nisu baš prirodni. Kao ni ‚‚seljački‚‚ sapuni.
Ja sam od nedavno počela da koristim bio kozmetiku koja mi stiže iz Katara i jako sam zadovoljna sa njom.
Najviše se bazira na sapunima i uljima, koja najviše i koristim.
Evo kako to izgleda
Možda ne izgleda baš najbolje, ali je MELEM u pravom smislu reči. Trenutno koristim ulje za telo, sapune za razne svrhe, masti.... I miriše bolje od svake hemijske kreme, sapuna, ulja, pa i nekih parfema :) Znači miris je predivan.
Dakle, ne verujte reklamama, ako imate nekoga preko naručujte kozmetiku, nije skupa kao što se očekuje, ima naravno i dosta skupih proizvoda ali se može naći ponešto za svakoga. Uskoro očekujte više o ovim proizvodima, njihovim sastojcima i delovanju.
Nadam se da vam je post bio zanimljiv, javite se ukoliko imate neke ‚‚dvoneumice‚‚ :)

1 коментар:

  1. The Red-Shaped Tioga: The Lost In This World
    In this workshop, a man's blade will be found. He titanium chain is where is titanium found the son of a tiger micro titanium trim named the used ford escape titanium Red-Shaped Tioga. The painting will be titanium rings

    ОдговориИзбриши