уторак, 4. фебруар 2014.

Sapun-maska protiv bubuljica i mitisera - prirodna kozmetika

Sve što nam donosi ovaj period godine - nedostatak sunca, boravak u zatvorenim prostorijama, vetar, teška ishrana - utiče na lepotu naše kože, a najviše na lice. Zato je baš u ovom periodu najbitnije zaštiti lice od negativnih spoljašnjih uticaja. Kako bolje zaštiti lice nego redovnim čišćenjem?
Ja koristim Khan al Saboun sapun za čišćenje lica iz Royal Mixture kolekcije. Ovako izgleda


Koliko vidite skroz je prirodan, a sačinjen je od maslinovog ulja, kokosovog ulja, palminog ulja, susamovog ulja, kurkume, meda, čurukota(nigella sativa, crni kumin, crno seme ili crni susam) i soda vode. To su svi sastojci. Verovali ili ne. Dakle pravo iz prirode na moje lice.
Počela sam da ga koristim, najpre, zbog malog miliona mitisera i povremenom pojavom bubljica. Takođe i koža mi je bila neujednačene boje. Sasvim je jednostavno, ne oduzima puno vremena, a meni pomaže. Koristim ga svakog drugog dana, uveče pre spavanja, nakon skidanja šminke. Nakvasim lice toplom vodom i sapun razmažem u maloj količini po rukama i onda masiram lice jedan minut. Nakon toga, dobro isperem lice i namažem hidratantnu kremu. Odmah se vide rezultati u smislu mekoće i čistoće kože, a potpuni rezultat se vidi nakon desetak dana, znači 3 do 5 korišćenja. Trenutno nemam problema sa mitiserima, bubuljicama niti bojom lica. Sve je savršeno i ujednačeno, a sapun koristim preventivno dva puta nedeljno, čisto radi čišćenja kože.
Nadam se da ste pronašli nešto korisno, javite mi svoja iskustva sa prirodnom kozmetikom :)